Beter zichtbaar met video

Zesdaagse cursus -gegeven door Selma Foeken en mijzelf – waarin alle facetten van het maken van video’s voor je bedrijf aan bod komen: de techniek, presenteren voor de camera, de opbouw van je verhaal en Intrinsiek Marketing®.

Je wilt al langere tijd met video aan de slag

Video’s maken. Dat wil je wel. Maar er komt zoveel bij kijken. Dus stel je het steeds maar weer uit. Want hoe en waarmee begin je? Je hebt gewoon te veel vragen om er echt mee aan de slag te kunnen gaan. Want:

 • Hoe kom je aan goede onderwerpen? Je vindt het belangrijk om inhoudelijk goede video’s te maken. Video’s die ook echt ergens over gaan. Maar ja, wat is een goed onderwerp? Hoe bepaal je dat?
 • Hoe zorg je voor een boeiend verhaal? Want je wilt niet dat mensen na een paar seconden al afhaken. Dus hoe zorg je voor een verhaal dat goed is opgebouwd en impact heeft?
 • Hoe kun je het beste in beeld? Ga je staan of kun je beter zitten? Is het goed om jezelf van dichtbij te filmen of juist van veraf? Je hebt eerlijk gezegd geen idee.
 • Hoe zit het met al die techniek? Hoe zorg je voor goed geluid? Hoe zit dat met monteren? Welke camera heb je nodig? Hoe zorg je voor goede belichting? Wanneer heb je ondertiteling nodig en hoe doe je dat? Het lijkt je allemaal erg ingewikkeld.
 • Hoe zorg je ervoor dat je video ook het juiste effect heeft? Want je wilt video als marketinginstrument inzetten. Dus moeten je video’s wel werken. De juiste potentiële klanten aanspreken. Maar hoe doe je dat zonder te verkoperig over te komen?
 • Om nog maar te zwijgen over het feit dat je het gewoon super spannend vindt om een video van jezelf online te zetten…

Een goede video heb je niet zo 1-2-3 gemaakt

Dat je het maken van video’s steeds maar weer uitstelt, is helemaal niet zo gek. Er komt zóveel bij kijken. Kijk maar naar bovenstaande vragen.

Bovendien wordt het steeds lastiger om op te vallen met video. Een paar jaar geleden viel je als ondernemer nog op als je überhaupt een video had. Nu is dat niet meer voldoende. Er zijn zoveel mensen die video’s maken, dat je video ook echt goed moet zijn.

Dat maakt video het moeilijkste marketinginstrument. Want – om maar iets te noemen – een tweet is zo geplaatst, een Facebookupdate is al snel gepost en een blogartikel is vaak redelijk snel geschreven.

Een video maken kost niet alleen veel tijd, het vraagt ook om kennis en ervaring. Van techniek. Van presenteren voor de camera. Van een verhaal goed vertellen. En van marketing.

Video is het meest effectieve marketinginstrument

Video

Tegelijkertijd is video óók het marketinginstrument waardoor potentiële klanten jou het snelst goed leren kennen. Ze maken niet alleen kennis met je inhoud (zoals bijvoorbeeld bij een blogartikel of nieuwsbrief), maar zien en horen jou ook.

Zeker als je met mensen werkt (in groepen en/of 1-op-1) is video zeer effectief. Potentiële klanten kopen dan namelijk niet alleen je inhoud, maar vooral ook jou. En met een video leren ze je meteen kennen.

Het effect van een video is dan ook vele malen groter dan een tweet, artikel of bijvoorbeeld een LinkedIn update. Dat maakt video zo’n krachtig marketinginstrument.

Maar dan moet je video wel goed zijn!

Video is het meest spannende marketinginstrument

Dat je met video zo zichtbaar bent, maakt het meteen ontzettend spannend. Kwetsbaar. Naakt bijna.

Want het betekent dat mensen er van alles van kunnen vinden. Niet alleen over de inhoud, maar ook over jou. Over hoe je in beeld komt. Wat je zegt. Hoe je praat. En hoe je beweegt.

Ook ik vind het nog steeds spannend om video’s online te zetten. Want mensen hebben nou eenmaal een mening. En kunnen het vaak niet laten om die te geven. Wat natuurlijk geweldig is als ze positief over jou en je video zijn zijn, maar pittig als ze dat niet zijn.

De 4 facetten van video maken

Wil je als ondernemer goede video’s maken, dan moet je veel leren. Je hebt namelijk kennis nodig van:

 1. De techniekVideo
 2. Presenteren voor de camera
 3. De opbouw van je verhaal
 4. Marketing

Een training die deze complete combinatie aanbiedt is er in Nederland nog niet. Terwijl de vier facetten zo nauw samenhangen! Sterker nog: als één van de vier niet in orde is, haken kijkers af.

 • Want je kunt heel goed weten hoe de techniek werkt, maar als je niet goed in beeld bent, blijven mensen niet kijken. Wel of juist niet in de camera kijken, teveel of te weinig met je handen bewegen, je ademhaling die te hoog zit, dat kan allemaal afleiden.
 • De beelden kunnen er nog zo mooi uitzien, maar als je geen goed verhaal hebt, haken mensen af. Omdat je bijvoorbeeld te langdradig bent. Of teveel boodschappen in één video hebt gestopt.
 • Of misschien weet je jezelf heel goed te presenteren, maar kom je niet uit de techniek. Weet je niet hoe je voor goed geluid zorgt, of is je video te donker of slecht belicht. Of heb je geen idee hoe je je video goed monteert.
 • Tel daarbij op dat het van groot belang is dat je weet hoe je in je video je potentiële klanten aanspreekt. En dat je weet wat je precies van jezelf moet laten zien, zodat je potentiële klanten ook daadwerkelijk op jou kunnen aanhaken en je dienst willen kopen.

Kortom: er zijn zoveel facetten die samenkomen in het maken van een video. En al die facetten zijn belangrijk. En dat betekent dat je over al die facetten kennis nodig hebt als je goede video’s wilt kunnen maken.

Daarom hebben Selma Foeken en ik de koppen bij elkaar gestoken om samen een cursus te ontwikkelen. Een zesdaagse cursus waarin alle vier de facetten van video aan bod komen: de techniek, presenteren voor de camera, de opbouw van een goed verhaal en Intrinsiek Marketing®.

Waarom een training samen met Selma Foeken?

Selma is ondernemerscoach en marketingadviseur en is de expert op het gebied van marketing voor ondernemers die een dienst verkopen.

Selma heeft voor dit type ondernemer een nieuwe manier van marketing ontwikkeld: Intrinsiek Marketing®. Dit is een vorm van marketing waarin je niet ‘verkoperig’ overkomt en waarmee je de intrinsiek gemotiveerde klant aanspreekt.

In deze training leert zij je hoe je deze manier van marketing toepast op video.

Tel daarbij mijn kennis over presenteren en video’s maken op en alle 4 facetten zijn vertegenwoordigd.

Wat leer je tijdens deze zesdaagse cursus?

Na de training:

 • Kun je onderwerpen kiezen waarmee je je potentiële klant aanspreekt. De eerste stap van video’s maken is het kiezen van een onderwerp. Na deze training hoef je niet meer eindeloos voor je uit te staren om tot dat ene goede onderwerp te komen. Je weet hoe je tot onderwerpen komt waarmee je jouw potentiële klanten de helderheid geeft die zij nodig hebben om klant van je te worden.
 • Weet je hoe jij het beste in beeld komt. Je kent ze vast wel: video’s waar het verhaal goed is opgebouwd, maar waar de boodschap toch niet goed overkomt. Kijkers kunnen vaak niet precies benoemen waar dat door komt. Vaak zit dat in lichaamstaal, stemgebruik en/of de manier van jezelf in beeld brengen. Je krijgt hier in deze training algemene tips over. En daarnaast onderzoeken we ook wat voor jou het beste werkt, zodat je precies weet hoe jij het beste op video overkomt. Want dat is voor iedereen anders.
 • Kun je op camera een verhaal met impact vertellen. Soms zie je een video waar alles lijkt te kloppen. De beelden, een enthousiast persoon en toch dwalen je gedachten af. Dat wil je natuurlijk niet. Je wilt dat de kijkers blijven hangen en je inhoud tot zich kunnen nemen. Na deze training weet je precies hoe je hiervoor kunt zorgen.
 • Ben je niet meer bang voor techniek en weet je precies wat er technisch voor nodig is om je eigen video’s te maken. De techniek is voor veel ondernemers hét struikelblok bij het maken van video’s. Toch hoeft dat niet zo ingewikkeld te zijn. Tijdens de training leer je de basisregels wat betreft licht, geluid, camerawerk en monteren. En doordat we tijdens de training een video gaan maken, leer je er ook meteen mee werken.
 • Weet je precies hoe je video als marketinginstrument in kunt zetten. Je leert tijdens deze training de principes van Intrinsiek Marketing® en hoe je deze principes toepast op video. Intrinsiek Marketing® is een door mij ontwikkelde manier van marketing waarmee je de intrinsiek gemotiveerde klanten aanspreekt en waarbij je als ondernemer geen gebruik maakt van verleidingstechnieken. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je verkoperig overkomt.
 • Heb je je eerste video af. Omdat je tijdens de training je eerste video gaat opnemen én monteren, kun je na afloop van de training je allereerste video direct online zetten.
 • Heb je het zelfvertrouwen om eindelijk zelf video’s te maken. Misschien kun je je dat nu nog niet voorstellen, dat snap ik. Video’s maken gaat vooral over doen en oefenen. En dat is precies wat we deze training gaan doen. Doen en oefenen. Zo ontdek je wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt, zonder dat het afbreuk doet aan de kwaliteit van je video.

Voor wie is deze cursus?

De training is niet voor iedere ondernemer geschikt. Het is belangrijk dat je:

  • Een dienst verkoopt waarin je mensen iets leert (vaardigheden en/of over zichzelf). Je werkt bijvoorbeeld als coach, trainer, procesbegeleider en/of adviseur.
  • Een heldere focus hebt met je bedrijf. Je hebt dus een niche gekozen of een Paraplu ontworpen. Je kent je doelgroep en je weet precies wie je ideale klanten zijn.
  • Een eigen aanbod hebt. Waarbij het niet uitmaakt of dat een aanbod met open inschrijvingen is of dat je (deels) in-company werkt.
  • Zin hebt om video’s te gaan maken. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar video’s maken vraagt veel van je. Je moet veel leren om goede video’s te maken én je zult er na de training ook echt zelf mee moeten experimenteren. Daar moet je dus echt zin in hebben.

Praktische informatie

Alle gegevens op een rij

Start 26 januari 2018
Type Cursus
Aantal 4 – 6 deelnemers
Duur 6 dagen
Locatie Horapark Ede (vlakbij station Ede-Wageningen)
Prijs 3.750 of 5 x 800 (exclusief 21% BTW)

Plan een kennismakingsgesprek

IntakegesprekVia onderstaand formulier meld je je aan voor een telefonisch kennismakingsgesprek. We snappen namelijk dat het een grote stap is om video’s te gaan maken. En dat deze cursus een flinke investering van je vraagt. Dus vinden wij het logisch dat je eerst zeker wilt weten of je een goede beslissing neemt door mee te doen met onze cursus. Vandaar het gesprek. Waarin je al je vragen kunt stellen. Zodat je daarna goed kunt nadenken of je mee wil doen. Een vrijblijvend gesprek dus. Heb je dus vragen of wil je meer informatie? Vul dan het formulier in, of bel op 06-51507501.

De trainingsdagen

 • Vrijdag 26 januari 2018
 • Vrijdag 9 februari 2018
 • Vrijdag 23 februari 2018
 • Vrijdag 9 maart 2018
 • Donderdag 29 & vrijdag 30 maart 2018

De eerste vier dagen zijn (vooral) lesdagen. De laatste twee dagen ga je onder onze begeleiding je eigen video opnemen en monteren.

Aanvullende trainings-informatie

 • De locatie is op circa 15 minuten loopafstand van station Ede-Wageningen.
 • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
 • De training gaat door bij 4 deelnemers.
 • Inloop op de trainingsdagen: vanaf 9.00 uur.
 • We werken van 9.30 tot 17.00 uur.
 • Natuurlijk zorgen wij op de trainingsdagen voor de lunch, koffie en thee.

De training

We hebben bewust gekozen voor een zesdaagse live training. Dus ‘old school’ in een trainingszaal. Wij geloven namelijk dat dit nog steeds de beste manier is om nieuwe vaardigheden te leren. Bovendien kunnen we je zo ter plekke begeleiden als je gaat filmen en monteren en je direct persoonlijke feedback geven.

We werken met een kleine groep (maximaal 6 deelnemers), zodat we iedereen voldoende individuele aandacht kunnen geven. Margreet en ik geloven namelijk dat een goede video er voor iedereen anders uitziet. Dat betekent dat je niet alleen veel algemene tips van ons krijgt, maar dat we ook samen met jou op zoek gaan naar de manier waarop jij het beste tot je recht komt in je video’s.

Ook zijn we alle trainingsdagen beiden aanwezig. Hierdoor kunnen we je veel individuele aandacht geven.

Je gaat tijdens de trainingsdagen direct je eerste video maken. Dat betekent dat je niet alleen veel kennis opdoet, maar ook concreet aan de slag gaat. Waardoor we je ter plekke kunnen begeleiden met filmen en monteren.

Aanmelden en intakegesprek

We hebben met iedereen die overweegt mee te doen eerst een telefonisch kennismakingsgesprek. Het is voor veel ondernemers een grote stap om video’s te gaan maken. Dus snappen we dat je eerst zeker wil weten dat deze cursus een goede keuze voor je is. Ook omdat het een flinke investering van je vraagt. (zowel qua tijd als geld)

Tijdens dit gesprek kun je alle vragen stellen die je hebt. Zodat je daarna weloverwogen een keuze kunt maken. Uiteraard krijg je de tijd om daar na het gesprek rustig over na te denken.

Tijdens het gesprek zullen we het ook over je bedrijf hebben. Om het maximale uit de cursus te halen, is het belangrijk dat je voldoende focus in je bedrijf hebt. Dit bespreken we ook met je, en denken we dat je nog meer focus nodig hebt, zullen we je afraden om mee te doen.

Het intakegesprek is geheel vrijblijvend. Dus aarzel ook niet om contact met één van ons op te nemen.

Wil je eerst overleggen? Of overweeg je mee te doen en wil je je aanmelden voor het intakegesprek? Vul dan het formulier onderaan de pagina in of neem gewoon even contact met ons op.

Eerst kennismaken?

Misschien wil je eerst kennismaken met mij en/of Selma voordat je je aanmeldt. Dan is de workshop ‘De cameravrees voorbij‘ misschien wel wat voor je. Tijdens deze workshop van een halve dag leer je hoe je ontspannen voor de camera kunt staan.

Overweeg je met de zesdaagse training mee te doen, dan is deze workshop sowieso een goede eerste stap. Want het is natuurlijk fijn als je ontspannen voor de camera kunt staan als je zelf je video’s gaat maken.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over deze training? Aarzel niet om ons te bellen op 06-51507501 of stuur een e-mail naar info@hetwoordisaanjou.nl. Hieronder vind je alvast de antwoorden op een paar vragen die we vaker horen.

Moet je een videocamera hebben om mee te kunnen doen?

Nee, dat hoeft niet. Een smartphone waarmee je video’s op kunt nemen is voldoende.

Moet ik van alles aanschaffen om video’s te kunnen maken?

Het kan handig zijn om in een later stadium een aantal zaken aan te schaffen. We zullen je tijdens de training adviseren over (goedkope) opties wat bijvoorbeeld microfoons en lampen betreft. Ook laten we je verschillende camera’s zien (mocht je die in de toekomst willen aanschaffen) en vertellen we je waar je bij de aanschaf op moet letten.

Wat voor programma heb ik nodig om te monteren?

Ik werk zelf met FinalCutPro. Dit is een professioneel programma. Ik heb dat ook nodig, omdat ik voor klanten videoportretten maak. Echter iMovie is voor het maken van een video voor jezelf voldoende. Het heeft heel veel mogelijkheden. Dit is een gratis programma dat op iedere Mac zit. Dit is een heel fijn programma om mee te werken. Dit zit ook op iedere iPad. Dus heb je een Apple (mac of iPad) dan hoef je niets aan te schaffen. Heb je een Windows computer, dan kun je gebruik maken van Moviemaker. Ook dit is een gratis programma. Je kunt hier echter vrij weinig mee. We adviseren je in dat geval een goedkoop alternatief aan te schaffen waarmee je net iets mooiere video’s kunt maken. We zullen je hier in de training over adviseren.

Ik weet niet zeker of de focus in mijn bedrijf helder genoeg is.

Twijfel je hierover? Neem dan gewoon even contact met één van ons op. Dan overleggen we even.

Heb je andere vragen?

Weet je niet zeker of deze training iets voor jou is? Twijfel je en wil je eerst even overleggen? Neem gewoon even contact met ons op (06-51507501 of info@hetwoordisaanjou.nl) of vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact op met jou.

 

Aanmelding telefonische intake – Beter zichtbaar met Video

 • Wij nemen z.s.m. contact met je op om een afspraak in te plannen voor een intake of om je vraag te beantwoorden
 • Formuleer hier je vraag of vragen. Wij nemen z.s.m. contact met je op om je vraag te beantwoorden