Jouw videoportretJouw videoportret

Eén van de meest bekeken pagina op websites is de “over mij/over ons” pagina waar iets over de ondernemer of de professional verteld wordt.
Deze pagina is dan ook één van de belangrijkste pagina’s van je website.
Je potentiële klant wil nu eenmaal weten met wie hij zaken gaat doen.

Wat heerlijk is het dan als ik een video kan starten waarin ik direct een
beeld bij iemand krijg. Omdat ik diegene zie praten, bewegen en aan het
werk zie. En daarbij ook nog hoor waarom jij doet wat je doet.
Zo krijg ik een mooie eerste indruk.

Video op websites waarin jij écht jezelf laat zien, trekt klanten aan.

Maar hoe zorg je voor een pakkende video? Zet je een camera of je webcam aan en ga je er gewoon voor zitten? Of laat je je opnemen door iemand anders terwijl je jezelf presenteert? Leer je de tekst uit je hoofd? Of juist niet? Er zijn op internet op dit moment grofweg twee aanpakken te vinden voor video op je website:

 1. Zelf doen met behulp van een (web)camera.
 2. In een studio bij een professional waar je “pitcht” voor de camera

Als jij voor kwaliteit wil gaan en geen “standaard” pitch video wil, lees dan vooral door.

Selma Foeken

Selma Foeken, businesscoach voor trainers: Ik wilde een professionele video (en wilde het daarom niet zelf doen), maar ik wilde ook geen standaard pitch zoals je veel op websites ziet. 

Ik ben met Margreet in zee gegaan omdat zij iemand is die mensen in beeld kan brengen zoals ze zijn, waardoor je een hele mooie en authentieke video krijgt. 

Een nieuwe manier van video maken

Ik heb voor jou een nieuw aanbod gemaakt zodat je jezelf echt, diepgaand en professioneel aan de wereld kan laten zien. Zonder dat je teksten en oneliners uit je hoofd hoeft te leren. Sterker nog: jij hoeft je helemaal niet voor te bereiden. 

Ik ben er  van overtuigd dat als jij jezelf op een authentieke manier laat zien, klanten makkelijker zaken met je doen. Want: ze willen klik met jou ervaren. Aanvoelen of jij de ondernemer bent waar ze mee in zee willen gaan. En dat willen ze al op jouw website ervaren. Door echt als jezelf op video te staan, krijgen jouw klanten als het ware een kijkje in de keuken en krijgen ze de kans om jouw passie te zien.

Ik help jou aan een authentieke video waarin jij en je bedrijf helemaal centraal staat.

En het mooie is: ik regel alles voor jou. 

Je hoeft van tevoren niet zenuwachtig te zijn over de teksten die je gaat zeggen. Ik ga met jou in gesprek en het gesprek duurt precies zo lang als dat wij samen nodig hebben om precies de kern van jouw bedrijf weer te kunnen geven.

Veel mensen denken dat ze het niet goed doen op camera. Misschien ben jij ook wel zo iemand. Of misschien weet je niet zo goed wat je precies moet zeggen. Doordat ik met jou in gesprek ga, hoef je daar echt niet bang voor te zijn. Je gaat niet in de camera je tekst “opzeggen”. Ik ga met jou in gesprek en ik zorg ervoor dat de kern van wat je zegt in jouw videoportret terecht komt.

Florien Versteegh

Florien Versteegh, business partner van Selma Foeken:
Ik houd er niet van om gefilmd te worden en heb altijd het gevoel dat ik op video niet mezelf ben als ik de opnames terug zie. Ik zag daarom erg tegen het opnemen van het videoportret op. Ook omdat ik het gevoel had dat ik niets interessants te vertellen had. Ik was dan ook erg nerveus toen we het videoportret gingen opnemen. 

Margreet stelde mij direct op mijn gemak en voor ik er erg in had waren we gezellig aan het kletsen en waren de opnames begonnen. Ik was de camera al snel vergeten en dankzij de vragen van Margreet bleek ik  genoeg te vertellen te hebben.

Naast het interview  maak ik, samen met een ervaren cameraman, sfeerbeelden van jouw werkomgeving. Hierin denken we van tevoren al met je mee.

Als alles op film staat, ga ik aan de slag om van alle beelden een goedlopend videoportret te maken. Inclusief beelden die jouw verhaal versterken en met muziek dat de film ondersteunt.

Kijk voor voorbeelden op de pagina videoportretten.

Zo ziet het traject eruit:

 1. INTAKE (GRATIS EN VRIJBLIJVEND)
  Zodra je een mail hebt gestuurd met je aanvraag, maken we een afspraak voor een intake gesprek. Hierin bespreken we de locatie en wat je wensen zijn. Ik denk mee en geef advies over sfeerbeelden die we kunnen maken.
 2. INTERVIEW
  Ik kom bij jou op locatie om je te interviewen. Ik neem een ervaren cameraman mee, die alles in beeld brengt. Jij hoeft op de locatie niets voor te bereiden. Wij zorgen ervoor dat je goed in beeld komt en dat jouw verhaal en de kern van je bedrijf volledig tot zijn recht komt.
  Wij gaan samen in gesprek en na maximaal 1,5 uur staat het interview erop.
 3. SFEERBEELDEN
  Voor je klanten is het heel fijn als ze jou aan het werk zien. Beelden vertellen hun eigen verhaal. Iemand die naar een film kijkt, wil graag een band met jou opbouwen.
  Dit werkt heel goed als we jou ook laten zien als je bijvoorbeeld aan het werk bent.
 4. MONTAGE
  Al het beeldmateriaal is nu klaar. Nu wordt al het beeldmateriaal teruggebracht naar een aantal minuten. Vergis je niet: in een paar minuten kun je veel vertellen! De keuzes die gemaakt worden tijdens de montage, zullen jou en je bedrijf heel goed naar voren laten komen.
 5. OPLEVERING
  Zodra de film is afgeleverd, kun je hem online zetten, en kun je de wereld laten weten dat hij er is!

Investering

Ik werk met een all inclusief prijs.

Deze investering is inclusief:

 • een halve dag filmen bij jou op locatie waar we het interview opnemen
 • een halve dag filmen om sfeerbeelden te krijgen van jou en je werkomgeving
 • de volledige montage van jouw videoportret + de kern uit jouw verhaal halen
 • bijpassende muziek voor jouw videoportret
 • eventueel de mogelijkheid om je logo in het videoportret te plaatsen
 • Jouw eigen videoportret!

Wil je videoportretten zien die door mij gemaakt zijn?
Bekijk hier de voorbeelden van een videoportret.

Peter
Peter Sitsen van Au-Vin: Het hele proces was heel naturel en spontaan. Ondanks de camera voelde ik me op mijn gemak. Dat is een groot compliment naar de makers. 
Margreet is een warm, sociaal en spontaan iemand, die je op je gemak stelt en een hele relaxte werkwijze heeft. Daardoor gaat het proces heel gemoedelijk en krijg je het beste resultaat. De film is enorm veel bekeken en en heb er veel klanten door teruggezien in mijn winkel én ik heb veel nieuwe klanten in mijn winkel gehad. Het vergroot herkenbaarheid, het verlaagt de drempel en de gunfactor neemt toe. 

 Als je geïnteresseerd bent, mail me gerust. Ook als je vragen hebt, mail of bel me! Ik ben benieuwd of jij de volgende bent voor wie ik een videoportret ga maken!

Lees hier wat klanten nog meer over de samenwerking met mij zeiden