De cameravrees voorbij

Angst voor de camera

Workshop waarin je leert hoe je ontspannen – en daardoor als jezelf – voor de camera kunt staan.

Herken je dit?

 • Je wilt met video aan de slag, maar als je heel eerlijk bent, durf je niet. Je vindt dat je het niet goed doet op camera.
 • Je hebt jezelf wel eens opgenomen, maar je vindt eigenlijk dat dat er niet uitziet. Hoe je beweegt. Hoe je praat. Hoe je overkomt. Je vindt het te saai. Of misschien juist te druk. Je vindt er in ieder geval van alles van (en dat is vaak niet bepaald positief).
 • Je voelt enorm veel spanning zodra je voor de camera gaat staan. En dat zie je terug op de opnames. Als je al opnames hebt gemaakt. Want misschien ben je er zelfs niet eens aan begonnen.
 • Dus komt er geen enkele video van jezelf online. Terwijl je toch echt graag video’s wilt gaan maken.

Je bent niet de enige!

Cameravrees. Heel veel mensen hebben er last van. Zelfs BN’ers die regelmatig op TV te zien zijn.

Het ís ook spannend. Die lens waar je in moet kijken. Die alles ziet. En alles opneemt wat je doet en zegt.

Ga dan maar eens ontspannen voor een camera staan! Dat valt niet mee.

Als videomaker maak ik regelmatig video’s van anderen. En ik zie de angst bij (bijna) iedereen. En ook als ik zelf eens voor die camera sta, herken ik het ook bij mezelf.

De spanning hanteren

De kunst is de spanning te hanteren. Want de cameravrees gaat nooit helemaal weg. Maar je kunt wel leren hoe je toch ontspanning kunt voelen.

Zodat je als jezelf voor de camera kunt staan. En dat is belangrijk als je diensten verkoopt. Want dan kopen mensen jou. Maar dan moet je wel als jezelf op de video te zien zijn. Zodat mensen kunnen zien wie je bent.

Ben je te gespannen, dan haken mensen af. Want dan is dat wat jou zo leuk maakt, niet meer te zien. En dan kan een video zelfs averechts voor je werken.

Daarom is het zo belangrijk dat je ontspannen voor de camera kunt staan. En dat is precies wat je in deze workshop leert.

Dit leer je tijdens de workshop

Na deze workshop van een halve dag:

 • Snap je precies waar de angst voor de camera vandaan komt.
 • Weet je wat je zelf kunt doen om deze angst hanteerbaar te maken waardoor je voortaan als jezelf voor de camera kunt staan.
 • Weet je hoe je het beste op camera overkomt en weet je dus precies waar je op moet letten als je opnames van jezelf gaat maken.
 • Is de drempel om video’s te gaan maken flink verlaagd.
 • Heb je zelfs het vertrouwen dat ook jij goed kunt overkomen op camera (echt waar).

Wie geeft de workshop?

Samen met Selma Foeken geef ik deze workshop. Zij begrijpt als geen ander waarom video zo’n belangrijk marketing instrument is. Ook snapt zij heel goed hoe je video kunt inzetten in je marketing.

Ik zal mijn expertise als presentatietrainer en videomaker inzetten.

Hoe ziet de workshop eruit?

Voor de camera staan is spannend. Dus ook in een workshop. Toch is letterlijk voor de camera gaan staan en opnames maken dé manier om het te leren.

Daarom maken we wel opnames, maar doen we dat alleen 1-op-1. Dat betekent dat je wel voor de camera gaat staan, maar dat alleen ik daarbij ben. En dat alleen jij en ik de opnames zien. We laten de opnames dus niet in de groep zien.

We maken een opname van maximaal 1 minuut. Ook nog eens lekker kort dus.

Vervolgens krijg je – ook 1-op-1 – persoonlijke feedback en tips van mij over hoe jij het beste overkomt op camera.

1-op-1 coaching in een workshop dus.

En daarnaast krijg je natuurlijk ook – in de groep – algemene tips over het hanteren van cameravrees en het presenteren voor de camera.

De praktische gegevens

Start 12 december 2017
Type Workshop
Aantal 4 – 8 deelnemers
Duur 1 middag
Locatie Horapark Ede (vlakbij station Ede-Wageningen)
Prijs 250 (exclusief BTW)

Aanmelden

Betaal-informatie

Via bovenstaande knop kom je in een beveiligde online betaalomgeving en kun je je direct aanmelden. Dit is de betaalomgeving van Selma Foeken. Via haar gaan de inschrijvingen. Je kunt hierbij kiezen voor betalen via Ideal of overmaken.

Aanvullende workshop-informatie

 • De workshop vindt plaats op dinsdagmiddag 12 december 2017
 • De locatie is op circa 15 minuten loopafstand van station Ede-Wageningen.
 • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
 • De workshop gaat door bij 4 deelnemers.
 • Inloop vanaf 13.30 uur.
 • We werken van 14.00 tot 17.00 uur.
 • Natuurlijk zorg ik voor de koffie en thee. En voor taart! Want Selma is op 12 december jarig.

Het vervolg

Ben je na deze workshop zo enthousiast over het maken van video’s en wil je leren hoe je goede video’s voor je bedrijf maakt? Dan is de zesdaagse training ‘Beter zichtbaar met video‘ een mooi vervolg.

In deze training leer je de vier facetten die essentieel zijn om goede video’s te maken: de techniek, presenteren voor camera, de opbouw van een goed verhaal en Intrinsiek Marketing®.

Overweeg je met de zesdaagse training mee te doen, dan is de workshop ‘De cameravrees voorbij’ niet alleen een goede eerste stap, maar ook een mooie manier om mij en/of Selma en onze werkwijze te leren kennen.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over deze workshop? Of wil je overleggen of hij voldoende aansluit op jouw vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Dat kan door te bellen naar 06-51507501 of een e-mail te sturen naar info@hetwoordisaanjou.nl.

Wie weet tot ziens op 12 december.

Selma & Margreet