Blog

Video op je website werkt!

De afgelopen tijd had ik een behoorlijk pijnlijke nek en schouders. Mijn huisarts adviseerde mij om naar een fysiotherapeut te gaan. Prima idee! Ik vroeg hem bij wie ik me moest melden. Hij zei: “Zoek er maar één uit. Er zijn er verschillende hier in de buurt. Ze staan allemaal op internet.

 Hoe vind ik de bomen door het bos?

Dus ik ging op zoek. Je weet wel hoe dat gaat. Je googelt en er komt een overzicht van fysiotherapeuten in de buurt. Ik ga ervan uit dat elke fysiotherapeut zijn of haar werk goed doet. Ik was vooral op zoek naar diegene waar ik direct een goed gevoel bij zou hebben.

Toen ik op websites klikte, kon ik nergens vast een beetje kennis maken met de verschillende fysiotherapeuten. Uiteraard las ik overal wat ze deden, welke behandelingen ze aanboden en hoe goed ze waren. Maar… dat stond overal.

Dus hoe kom ik bij de fysiotherapeut terecht waar ik direct klik bij ervaar? Want zo gaat het toch ook in het “echte” leven? Je ontmoet iemand en je weet: “dit zit goed.”

Wat willen bezoekers op jouw website zien?

Uit onderzoek blijkt dat ik niet de enige ben, die op deze manier naar websites kijkt. Eén van de meest bezochte pagina’s op websites is de pagina die bijvoorbeeld heet “Over ons” of “Wie ben ik”. De vraag is natuurlijk: waar zijn bezoekers van jouw website naar op zoek als ze deze pagina bezoeken.

Feit is dat mensen gewoon nieuwsgierig zijn naar wie jij bent. Zeker als je diensten aanbiedt, waarbij de relatie met mensen een belangrijke rol speelt. Ze willen vertrouwen en verbinding met jou voelen. En dat willen ze eigenlijk op je website al een beetje ervaren.

Net als ik bij de fysiotherapeut wilde.

Daarom ben ik ervan overtuigd dat jezelf laten zien op deze pagina superbelangrijk is.

Video werkt!

Het beste werkt een video. Mensen kunnen je dan zien praten en bewegen en ze zien je al aan het werk. Dat weten televisiemakers ook. We houden ervan naar iemand te kijken en een echt gesprek te beluisteren, zonder dat het gedramatiseerd, teveel geregisseerd of gesouffleerd is.

Ik ben ervan overtuigd dat het zo ook werkt met video op je website. Je kunt ervoor kiezen om te pitchen en je marketingboodschap op te nemen op video. Voor sommigen kan dat werken. Ik geloof erin dat geïnteresseerden op jouw website liever meer van jou zien. Van jou en je bedrijf. Zo leren ze je alvast een beetje kennen op een manier dat de kijkers van je video verbinding met je voelen.

Daarom heb ik een uniek nieuw concept ontwikkeld om jou te helpen aan een video op je website. Een video waarin jij en je bedrijf centraal staan.

Zoals Peter Sitsen van Au-Vin zei: “Ik heb zoveel reacties gehad op mijn videoportret. Mensen vonden het heel naturel en spontaan en tegelijkertijd superprofessioneel. Ze hebben echt mij als mens achter de ondernemer gezien en dat werd enorm gewaardeerd.” (de video van Peter kun je hier bekijken)

Wil je meer weten over mijn werkwijze, kijk dan gerust op mijn website!

Oh en die fysiotherapeut? Geen van de fysiotherapeuten in de buurt hadden een video op de website, dus ik heb maar een ouderwets rondje bellen gedaan. Maar ik heb er één gevonden hoor! En blij dat ik met haar ben! 🙂

En hun praktijk overweegt nu ook om met video te gaan werken. Top! Dat betekent voor hun alleen maar meer tevreden klanten.

Als je voorbeelden wilt zien van de videoportretten die door mij gemaakt zijn, klik dan hier.

Wil je weten wat mensen nog meer zeiden over de samenwerking met mij? Als je hier klikt, kun je dat lezen.

Comments are closed