Blog

3 misverstanden over het maken van een videoportret

Vorig jaar ben ik begonnen met het aanbieden van videoportretten voor ondernemers.
Ik vind het ontzettend leuk om met mensen in gesprek te gaan. En in mijn persoonlijke ontwikkeltraject met mijn coach ontdekte ik dat ik daar meer mee wilde doen. Vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid ben ik iemand die veel vragen stelt. Omdat ik benieuwd ben naar wat de ander drijft, waarom de ander doet wat hij doet en omdat ik contact met mensen nu eenmaal het leukste vind dat er is. 

Omdat ik er in geloof dat klanten op zoek zijn naar écht contact heb ik “het videoportret” ontwikkelt. In het portret dat ik van mijn klanten maak vertelt de geportretteerde in maximaal 4 minuten over zichzelf en zijn bedrijf. Dat gebeurt op een manier zodat iemand helemaal zichzelf is en kan zijn.  

Inmiddels heb ik 8 videoportretten gemaakt en ik moet zeggen: het is precies wat ik ervan verwachtte.
Én het slaat aan. Ze worden heel goed bekeken en mijn klanten zijn enthousiast.
Blijkbaar willen mensen een video van waarin je écht jezelf bent. 

Mijn klanten hebben een videoportret van zichzelf die ze op verschillende manieren kunnen inzetten. Voorbeelden daarvan zijn:
– op de wie-ben-ik-pagina van de website
– in nieuwsbrieven
– in de welkomstmail bij een nieuwe nieuwsbrieflezer
– als vooraankondiging voor een evenement waar hij of zij spreekt
– op Facebook
– via Twitter
– op LinkedIn
– Etcetera

Eind juni was ik op een evenement en daar sprak ik een aantal mensen over video op hun website. Ik vertelde ze over mijn concept en ook hier merkte ik enthousiasme. En, ik merkte ook dat er wat misverstanden over het laten maken van een videoportret bestaan. 

Dus leek het me goed om de grootste misverstanden eens op een rijtje te zetten. In onderstaande video kun je ze bekijken. Oh, en wil je een voorbeeld van een videoportret zien? Kijk dan eens op mijn website, of scroll naar beneden. Daar kun je het meest recente voorbeeld zien.

Als jij nu andere vragen hebt, neem dan gerust contact op.

Wil je de videoportretten zien die ik gemaakt heb, klik dan hier.

 

Comments are closed